Android app v.3Η εφαρμογή για android smartphones αναβαθμίστηκε στην έκδοση 3. Αυτή η έκδοση φέρνει τις καρτέλες αναγνώρισης κάποιων ειδών. Συγκεκριμένα προστέθηκαν οι καρτέλες αναγνώρισης:
Σε μελλοντικές αναβαθμίσεις, θα περαστούν περισσότερα είδη στις καρτέλες "Πεταλούδες" και "Θηλαστικά". Ενώ μπήκαμε στην Άνοιξη, θα ετοιμαστούν μέχρι το Πάσχα καρτέλες με διάφορα άλλα είδη όπως "Σαύρες", "Φίδια" και "Αμφίβια", ενώ και πριν το καλοκαίρι θα ετοιμαστούν σίγουρα και οι καρτέλες "Θαλάσσια είδη" και "Μέδουσες και Τσούχτρες". Έτσι και έχουμε χρόνο σίγουρα θα περάσουμε πολλά περισσότερα είδη. Σκοπός μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τα βιβλία "οδηγούς αναγνωρίσεων", αλλά τα καθημερινά είδη που βλέπουμε όταν είμαστε έξω στην φύση. Για να μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε γρήγορα και εύκολα μέσω του smartphone μας, που το έχουμε και συνέχεια πάνω μας όπου και εάν είμαστε. Καρτέλες αναγνώρισηςΟι καρτέλες αναγνώρισης όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν είναι για να αντικαταστήσουν τα βιβλία ή τις εγκυκλοπαίδειες και για αυτό τον λόγο μπήκαν μόνο φωτογραφίες, ελληνικό όνομα (εάν υπάρχει) και λατινικό όνομα (λέγεται και επιστημονικό όνομα αλλιώς). Και σαφώς δεν μπορούμε να περάσουμε σε μια εφαρμογή χιλιάδες είδη όλης της βιοποικιλότητας. Σκεφτείτε να είχαμε 230 είδη πεταλούδας, 3000+ βότανα, 115 θηλαστικά, και πάει λέγοντας. Θα ήταν μια εφαρμογή που δεν θα βόλευε να την χρησιμοποιήσει κάποιος και θα δυσκολευόταν να βρει ακόμα και τα πιο απλά είδη. Έτσι οι Καρτέλες αναγνώρισης, σε κάποια συγκεκριμένα είδη όπως οι "Χελώνες" που τις περάσαμε όλες, έτσι και σε κάποια άλλα είδη ίσως να μπορέσουμε να τα περάσουμε όλα της ίδιας οικογένειας/κατηγορίας. Σημασία έχει όταν είσαι έξω στην φύση, στην παραλία ή και μέσα στην πόλη να μπορεί κάποιος εύκολα να αναγνωρίζει τα κυριότερα είδη που μπορεί κάποιος να δει εύκολα, μέσα από το κινητό μας. Έτσι ειδικά οι παρατηρητές άγριων ζώων, σταματάνε να κουβαλάνε και μερικά βιβλία μαζί τους. Έτσι αυτές οι καρτέλες αναγνώρισης δεν μπήκαν μόνο στην android εφαρμογή αλλά και σε ξεχωριστή κατηγορία στην ιστοσελίδα μας. Όπου εύκολα κάποιος μπορεί να δει το Ελληνικό όνομα (εάν υπάρχει), την φωτογραφία του είδους και το λατινικό όνομα (ή αλλιώς επιστημονικό) όπως θα τα έβλεπε και μέσα στην εφαρμογή, σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να την εγκαταστήσει. Υ.Γ. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε κάθε 2 εβδομάδες να περιέχουμε μια μικρή έστω αναβάθμιση (διόρθωση προβλημάτων, προσθήκη νέων θεμάτων/καρτελών, κλπ.)
Από 1η Μαρτίου 2015 η εφαρμογή είναι πλήρως αναβαθμισμένη και διαθέσιμη στο Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.biodiversity.gr Θα συνεχίσουμε κανονικά τις περιοδικές αναβαθμίσεις, ελπίζοντας ότι αυτή η εφαρμογή θα αποτελέσει "καθημερινότητα" στους κατόχους της. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και πάντα θα συνεχίσει να είναι δωρεάν. Τι νέο υπάρχει: - Προστέθηκε η κατηγορία "Άρθρα" - Προστέθηκε twitter RSS - Προστέθηκαν οι "Παγκόσμιες Ημέρες για το Περιβάλλον" - Προστέθηκε η "Αντι-κυνηγετική εκστρατεία" - Προστέθηκε το "Διατηρήστε την άγρια ζωή δίπλα σας!" - Προστέθηκαν οι σελίδες του Noah που μπορείτε να βάλετε τις δικές σας καταγραφές - Προστέθηκε το "Περίθαλψη άγριων ζώων" - Προστέθηκε το "Πρώτες βοήθειες για τα άγρια ζώα" Επίσης προστέθηκαν 2 θέματα: - Το forest theme και - Το sea theme Στο explore μπορείτε να αφαιρείτε και να προσθέτετε ότι θέλετε.
Μετά από αρκετή καθυστέρηση και έχοντας περάσει 1+ μήνας που είχαμε υποσχεθεί ότι θα βγάζαμε τα αποτελέσματα, σας τα παρουσιάζουμε έχοντας ανεβάσει κιόλας σε πλήρη εικόνα τα αποτελέσματα στο: http://i.imgur.com/nPASj3e.png αλλά και σαν παρουσίαση με powerpoint στο slideshare.net: http://www.slideshare.net/biodiversitygr/ss-45266969
|
Categories
All
Archives
September 2024
|